Mission

”Gå ut överallt i världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen!” (Mark 16:15)

Mission är att dela med sig av sin tro och sin omsorg för medmänniskor som finns i ens närhet men också dem som befinner sig längre bort. Många människor i framförallt tredje världen lever under helt andra förutsättningar än vi i västvärlden. Dessa människor vill vi nå med vår omsorg.

Vi har genom åren engagerat oss i hjälp till medmänniskor i de flesta världsdelar på följande sätt:

  • Stöd till församlingar i den evangeliska verksamheten
  • Sjukvård och forskning
  • Utbildning av olika slag
  • Katastrofinsatser

Många av Pingstkyrkans medlemmar har under längre eller kortare perioder arbetat i olika länder i både Europa, Afrika, Sydamerika och Asien i olika insatser och projekt. Vi stöder också nationella medarbetare ekonomiskt som känner sin egen kultur och som givetvis behärskar det egna språket.

Vi är för tillfället engagerade i olika projekt i Sri Lanka, Kambodja, Burundi och Tanzania.

Kontakta gärna Eva Andrén Ludowyke för mer information kring vårt missionsarbete.
0730‑58 55 97
mission@pingsthelsingborg.se

Våra projekt

Här kan du läsa om de aktuella projekt som vår församling är involverad i. Via knapparna nedan kommer du även till projektens senaste nyhetsbrev! 

Vill du prenumerera på Nyhetsbreven direkt till din e-post? 
Maila mission@pingsthelsingborg.se så hjälper vi dig! 

The newsletters from our missionaries are possible to get also in English. Send an email to mission@pingsthelsingborg.se! 

 

Mission, Kambodja

Pingstkyrkan i Helsingborg är med och stödjer missionärsparet Andreas och Jennie Jacobsson. De brinner verkligen för människorna i Kambodja och tror på att satsa på de unga i landet. De har lärt sig khmer (språket som talas där) för att kunna kommunicera med befolkningen. I Kambodja undervisar de engelska och musik för att komma i kontakt med studenter på universitet och därigenom sprida evangeliet. Under deras år i Kambodja har de startat en ny församling som ständigt växer i medlemsantal.

Med jämna mellanrum skickar Jennie och Andreas nyhetsbrev om deras liv och arbete i Kambodja till församlingen, men om du vill läsa mer eller få uppdateringar oftare kan du följa deras blogg. För tillfället tillbringar Jennie och Andreas ett år i Sverige, med början i januari 2021.  

Vattenprojekt i Mugara, Burundi

Tack vare Second Hand-verksamheten har vi ett flertal gånger kunnat bidra till rent vatten i området runt Mugara, Burundi, via Burundihjälpen. Vattenledningarna grävs från självtryckande källor i bergen och själva arbetet ger en inkomst till lokalbefolkningen.

Läs mer om Burundihjälpen och vattenprojekt.

Smyrna Church i Ragala, Sri Lanka

Pingstförsamlingen i Helsingborg har ett vänförsamlingsutbyte med Smyrna Church i Ragala, Sri Lanka, en församling med drygt 1200 medlemmar. Föreståndare för Smyrna Church är pastor Gregory Joseph. Till sin hjälp har han cirka 15 pastorer och evangelister. Församlingen har sju utposter och växer ständigt. Många av medlemmarna är omvändna hinduer.

Foundation for life studies (FFLS), Sri Lanka

Pingstkyrkan i Helsingborg betalar underhåll till missionärsparet Bernardsson. Oshin och Bernard jobbar i främst nordöstra Sri Lanka, i och runt staden Mullathivu. Bernard jobbar främst med olika former av utbildning. Det är teologiska utbildningar för pastorer, äldste och söndagsskoleledare men också diverse utbildningar för att bygga samhället. Det kan handla om föräldraskap, kvinnors rättigheter eller traumabearbetning. Undervisningen sker dels online och dels i inhyrda lokaler.  Oshin är ansvarig för det sociala arbetet. Främst fokuserar de på att hjälpa fattiga änkor till självförsörjning men gör även akutinsatser som att dela ut matpaket till fattiga barnfamiljer eller ge skolmaterial till samma kategori av familjer. Vår församling hjälper Oshin och Bernard ekonomiskt i allt detta arbete. Det sociala arbetet bekostas genom Second Hands överskott. Sedan maj 2022 är familjen Bernardsson officiellt antagna som församlingens missionärer.